CNC-prototyyppien tuotannon pääprosessi
1. Numeerisen ohjauksen ohjelmointi: Ohjelmointi on ensimmäinen askel prototyyppimallien tuotannossa. Kun insinöörit saavat piirustukset, he tarkistavat ensin piirustukset. Tuotteen valmistusprosessin mukavuuden perusteella, vaatiiko CNC-työstö purkamisen ohjelmoimaan ja varmistamaan, että tuotteen ulkonäkö ei vaikuta. Kirjoita sitten käsittelymenetelmän perusteella CNC-kaiverrus- ja jyrsintäpolku, aseta leikkaustyökalun tyyppi ja käsittelynopeus materiaaliominaisuuksien mukaan ja kirjoita lopuksi CNC-kaiverrus- ja jyrsintäpolku janopeus laitteen suorituskyvyn mukaan.
2. CNC-työstö: Lähetä ohjelmoijan kirjoittama ohjelma CNC-työstökeskukseen, jolloin käyttäjä valitsee vastaavat materiaalit ja työkalut tuotteen käsittelyyn ohjelmalomakkeen mukaan.
3. Manuaalinen käsittely: CNC-työstön jälkeen pinnalla on paljon purseita, joita koneet eivät voi välttää, jotenne on käsiteltävä manuaalisesti. Lisäksi CNC-työstyksessä on luonnostaan virheitä, eikä oikean kulman aluetta voida käsitellä kokonaan. Tämä edellyttää myös manuaalista puhdistusta tietyillä työkaluilla ja kokoonpanon mukauttamista.
4. Kiillotus: CNC-käsitellyt tuotteet jättävät veitsijälkiä pintaan, ja jokaisen prototyypin ulkonäkö on kiillotettava manuaalisesti. Tuotteen vastaanottamisen jälkeen kiillotusmestari tarkistaa ensin 3D-piirustustiedoston, analysoi tuotteen ulkonäön avainkohdat ja yrittää mahdollisimman paljon heijastaa tuotteen reunoja, viivoja, aukkoja janiin edelleen.
5. Ruiskumaalaus ja silkkipainatus: CNC-prototyypin suurin etu on, että sen pintavaikutus on lähempänä lopullista massatuotantovaikutusta. Asiakkaan toimittaman väripaletin tai PANTONG-värivastaavuuden mukaan ruiskutettu tuote laitetaan uuniin leivontaa varten. Paistoaika vaihtelee materiaalin ja maalin ominaisuuksien mukaan. Öljymaalin kuivumisen jälkeen se ruiskutetaan UV-säteilyllä, joka ei vain suojaa ja vahvistaa, vaan myös kaunistaa maalia. Yleensä pintakäsittelyyn kuuluu ruiskumaalauksen lisäksi galvanointi, silkkipainatus, laserkaiverrus, hapetus ja muut menetelmät.
6. Valmiin tuotteen kokoonpano: Sekä ulkonäkö prototyyppi että rakenteellinen prototyyppi on koottava. Ensin on tarkistettava, ovatko tuotteen lisävarusteet täydellisiä ja verrattavaniitä huolellisesti asiakkaan kokoamista varten toimittamiin 3D-piirustuksiin ja prosessiohjeisiin. Erityistä huomiota tulee kiinnittää tuotteen kokoonpanosuhteeseen ja osien välisiin rakoihin.
7. Laaduntarkastus: Kaikille prototyypeille on tehtävä laatutarkastus ennen lähettämistä. Laaduntarkastus ei tietenkään rajoitu viimeiseen vaiheeseen. Prototyyppien laatua valvotaan pääasiassa aikaisemmissa vaiheissa, jotta varmistetaan oikea-aikaiset toimitukset ja asiakkaille tyydyttävät tuotteet.
Edellinen: Soveltuuko prototyyppiteollisuus ulkomaankauppaan?
Seuraava: Ei enempää