Professionel prototype model leverandør serviceudbyder
Professionel prototype model leverandør serviceudbyder
Søg
dan
nyheder
nyheder
nyheder

Den vigtigste proces med CNC-prototypeproduktion

July 24th at 4:09pm

1. Numerisk kontrolprogrammering: Programmering er det første trin i produktionen af ​​prototypemodeller. Når ingeniører modtager tegninger, vil de først gennemgå tegningerne. Baseret på bekvemmeligheden ved produktfremstillingsprocessen, om CNC-bearbejdning kræver demonteringsbehandling for at programmere og sikre, at produktets udseende ikke påvirkes. Derefter, baseret på forarbejdningsmetoden, skal du skrive en CNC-graverings- og fræsesti, indstille typen af ​​skæreværktøj og forarbejdningshastighed i henhold til materialeegenskaberne og til sidst skrive en CNC-graverings- og fræsesti og -hastighed i henhold til udstyrets ydeevne.

 

2. CNC-bearbejdning: Send programmet skrevet af programmøren til CNC-bearbejdningscentret, og operatøren vælger de tilsvarende materialer og værktøjer til produktbearbejdning i henhold til programarket.

 

3. Manuel bearbejdning: Efter CNC-bearbejdning vil der være mange grater på overfladen, som ikke kan undgås af maskiner, så de skal bearbejdes manuelt. Derudover har CNC-bearbejdning iboende defekter, og det retvinklede område kan ikke bearbejdes fuldt ud. Dette kræver også manuel rengøring med specifikt værktøj og monteringstilpasning.

 

4. Polering: CNC-forarbejdede produkter vil efterlade knivmærker på overfladen, og udseendet af hver prototype skal poleres manuelt. Efter at have modtaget produktet, vil poleringsmesteren først tjekke 3D-tegningsfilen, analysere produktetsnøglepunkter for udseendet og forsøge at afspejle produktets kanter, linjer, mellemrum og så videre så meget som muligt.

 

5. Spraymaling og serigrafi: Den største fordel ved CNC-prototype er, at dens overfladeeffekt er tættere på den endelige masseproduktionseffekt. I henhold til farvepaletten leveret af kunden eller PANTONG-farvematchning, sættes det sprøjtede produkt i ovnen til bagning. Bagetiden vil variere afhængigt af materialets og malingens egenskaber. Efter at oliemalingen er tørret, vil den blive sprøjtet med UV, som ikke kun kan beskytte og forstærke, men også forskønne malingen. Generelt omfatter overfladebehandling galvanisering, serigrafi, lasergravering, oxidation og andre metoder udover spraymaling.

 

6. Samling af færdigt produkt: Både udseendesprototypen og den strukturelle prototype skal samles. Det første trin er at kontrollere, om produkttilbehøret er komplet, og derefter omhyggeligt sammenligne det med 3D-tegningerne og procesinstruktionerne, som kunden har leveret til montering. Der skal lægges særlig vægt på produktets monteringsforhold og hullerne mellem delene.

 

7. Kvalitetsinspektion: Alle prototyper skal gennemgå kvalitetsinspektion før afsendelse. Kvalitetsinspektion ernaturligvis ikke begrænset til den sidste fase. Kvaliteten af ​​prototyper kontrolleres hovedsageligt i de foregående faser for at sikre rettidig levering og tilfredsstillende produkter til kunderne.